Mieleenpainuva oheistuote

Työkseen esiintyvän henkilön, kuten stand-up koomikon tai taiteilijan, on tärkeää osata mainostaa osaamistaan oikein. Mitä enemmän tapaat ihmisiä ja verkostoidut, sitä useampi tietää sinut ja osaamisesi. Hyviä tapoja markkinoida itseään on erilaisiin tapahtumiin, kuten messuille, osallistuminen. Verkostoitua voi myös monenlaisissa muissa tilaisuuksissa, ja kannattaakin aina pitää mielessä uuden ihmisen tavatessa, voisiko hänestä olla hyötyä urallasi tai vielä parempaa, voisitteko kenties tehdä yhteistyötä ja auttaa toinen toisianne. Mieti myös miten sinut muistetaan jälkeenpäin. Oivaltavat, juuri sinua parhaiten kuvaavat tuotelahjat toimivat erinomaisesti. Perinteisen käyntikortin lisäksi voit antaa jonkin hauskan, ilahduttavan ja mieleenpainuvan sinua kuvastavan oheistuotteen. Tutustu eri vaihtoehtoihin täällä: klikkaa tästä.

Verkostoituminen on tehokkain tapa markkinoida osaamistaan

Itsensä ja osaamisensa markkinoinnissa tärkein ja tehokkain työkalu ovat muut ihmiset ja verkostojen kasvattaminen. Parhaat asiakkaat ja työtarjoukset tulevat usein tuttujen kautta tai suositusten avulla. Siksi onkin tärkeää tavata paljon uusia ihmisiä ja hakeutua sellaiseen joukkoon, jossa osaamistasi arvostetaan ja jossa sille voisi olla tarvetta sekä kertoa itsestään ja urastaan avoimesti monenlaisissa kohtaamisissa. Koskaan ei voi tietää, kenen kautta ura lähtee nousukiitoon. Älä siis myöskään polta siltoja takanasi vaan pidä ovet auki moneen suuntaan. Näyttelijöiden, taiteilijoiden ja stand-up koomikkojen on hyvä antaa näyte osaamisestaan, mikäli sopiva tilaisuus tulee eteen. Silloin on hyvä varautua myös kättä pidemmällä eli jollain hauskalla ja mieleenpainuvalla tuotteella, josta sinut muistetaan.

Tuotelahjan avulla sinut muistetaan jälkikäteenkin

Kun tapaat uusia ihmisiä, joista voi olla hyötyä urallasi, pidä huoli että sinut muistetaan myös tapaamisen jälkeen. Hyvä keino on antaa käyntikortti tai jokin muu esine, kuten logollasi tai nimelläsi varustettu kynä, vihko, makeinen tai muu tuote. Mieti mikä olisi juuri sinun persoonaasi ja liiketoimintaasi sopivin tuotelahja. Käytä siinä parhaiten sinua kuvaavia värejä ja pidä huoli, että saaja löytää tuotteesta myös yhteystietosi tai ainakin nimen, jonka avulla tavoittaa sinut uudestaan. Etenkin messuille kannattaa varata mieleenpainuva oheistuote, joka saa olla hauskakin. Huumori toimii ja jää ihmisten mieleen. Etenkin stand-up koomikon kannattaa ehdottomasti tuoda itseään esiin huumorin ja hauskojen sekä oivaltavien vitsien kautta.

Jokainen tykkää ilmaislahjasta

Pieni ilmainen hauska lahja tarttuu helposti usean ohikulkijan käteen vaikkapa messuilla. Kun lahja on jotain hauskaa tai hyödyllistä, tulee se säilytettyä. Monet esitteet ja flyerit lentävät suoraan ensimmäiseen vastaan tulevaan roskikseen, mutta oikeasti hyödyllinen tuote laitetaan laukkuun tai taskuun ja viedään kotiin. Näin kohtaaminen muistuu mieleen vielä myöhemminkin. Hauskaa ja kekseliästä pikkulahjaa tulee tutkailtua moneen kertaan. Tuotteessa näkyvällä paikalla oleva logo saa muistelemaan myös lahjan antajaa. Ilmainen lahja saa aikaan positiivisen mielikuvan sen antajasta.

Hyödyllinen tuote on näkyvällä paikalla

Arkiseen käyttöön tuleva tuote on paljon näkyvissä. Antamalla lahjaksi näkyvän tuotteen, saat itsellesi mainosta vielä pitkään. Esimerkiksi lahjaksi saatu sateenvarjo tulee varmasti käyttöön. Syksyisin on monta monta märkää sadepäivää joiden ehdoton vakiovaruste on sateenvarjo. Niiden ongelmana vaan on, että ne eivät ole kovin pitkäikäisiä. Tarpeellisuudestaan johtuen kukaan tuskin kieltäytyisi ilmaisesta sateenvarjosta. Niille löytyy aina käyttöä. Kun logolla varustettu sateenvarjo liikkuu katukuvassa, saa sen antaja paljon näkyvyyttä.

Erotu joukosta ilmaisella lahjalla

Omaa osaamistaan kannattaa aina tuoda esiin. Monella alalla on paljon kilpailua ja on tärkeää erottua massasta ja jäädä ihmisten mieliin. Esimerkiksi stand-up koomikot ja esiintyvät taiteilijat toimivat alalla, jolla on haasteellista menestyä. On äärimmäisen tärkeää jäädä ihmisten mieliin. Logolla varustettu lahja joka tulee hyötykäyttöön muistuttaa antajastaan aina kun sitä käytetään.